“Tab og Vind” – En spændende konkurrence om sundhed på TV Danmark i 2005

Seks danskere deltog i det store slanke-reality-show “Tab og Vind” på TV Danmark, som blev vist i foråret 2005. Programmet var en nordisk konkurrence, hvor overvægtige skandinaver kæmpede om at smide kilo og vinde en stor gevinst. Deltagerne kæmpede i 10 uger for at tabe vægt og forbedre deres helbred, og måske endda finde en kæreste.

Programmet blev optaget på et estisk slot, hvor deltagerne igennem 10 uger lærte at spise sundt og motionere, for at slippe af med deres overvægt. Deltagerne havde et fælles mål om at tabe 301 kilo, hvilket nærmede sig en halvering af deres nuværende vægt. Fælles for alle seks deltagere var, at overvægten var for stor til, at de individuelt kunne få has på problemet, og der fandtes ingen skattefinansierede “afvænningshjem” for overvægtige i Danmark.

Programmet testede deltagerne ved at udsætte dem for fristelser, som de møder i det daglige liv, såsom slik og alkohol. Det krævede stærk viljestyrke fra deltagerne at modstå fristelserne, og det var op til dem selv og gruppen at holde fast ved deres mål.

Efter de første 10 uger havde deltagerne tre måneder hjemme, hvor de skulle fortsætte med at slanke sig og motionere, inden de deltog i den endelige finale. Den deltager, der tabte mest, vandt en halv million kroner, mens den gruppe, der samlet havde tabt flest kilo, vandt en kvart million kroner.

Programmet var en spændende og underholdende måde at hjælpe overvægtige med at tabe sig og opnå et bedre helbred. Deltagerne lærte sunde spisevaner og motionerede, og samtidig havde de chancen for at vinde en stor gevinst. “Tab og Vind” var en stor succes på TV Danmark, da det blev vist i foråret 2005.